ورود و ثبت نام

تکنیک های طلایی افزایش انگیزه برای کنکور

   در این مقاله قصد داریم تا شما دانش آموزان و کنکوری های عزیز را با تکنیک های طلایی افزایش انگیزه برای کنکور آشنا بسازیم تا بتوانید با انرژی و انگیزه بالا برای کنکور به تلاش و پشتکار خود ادامه بدهید و موفق شوید. تکنیک ها در ادامه با ماه همراه باشید تا با راه […]

 

 در این مقاله قصد داریم تا شما دانش آموزان و کنکوری های عزیز را با تکنیک های طلایی افزایش انگیزه برای کنکور آشنا بسازیم تا بتوانید با انرژی و انگیزه بالا برای کنکور به تلاش و پشتکار خود ادامه بدهید و موفق شوید. تکنیک ها در ادامه با ماه همراه باشید تا با راه های افزایش انگیزه برای کنکور آشنا شوید.

آزمایش روانشناسی

 

سال ۱۹۴۵ روانشناسی به نام کارل دانکر یک آزمایش رو درست کرد. که در تست های زیادی در علوم رفتاری استفاده می‌شود. اینطوری کار می‌کند: فرض کنید من تست می‌گیرم. شما رو می‌برم تو یه اتاق، یه شمع به شما می‌دم، چندتا پونز و کبریت  بعد بهتون می‌گم کار شما این که شمع رو به دیوار وصل کنید  طوری که پارافین روی میز نریزه. حالا شما چه کار می‌کنید؟

افزایش انگیزه و مساله شمع

بیشتر افراد سعی می‌کنند که شمع رو با پونز به دیوار وصل کنند. فایده نداره، بعضی ها  ایده‌ ی بزرگی دارند که کبریت روشن می‌کنند، یک طرف شمع رو آب می‌کنند و سعی می‌کنند بچسبوننش به دیوار و نهایتاً، بعد از ۵ یا ۱۰ دقیقه٬ بیشتر آدما راه حل رو پیدا می‌کنند. نکته کلیدی غلبه بر چیزی است که بهش می‌گوییم “ثبات عملیاتی” شما جعبه پونز را می بینید اما فقط به عنوان ظرف پونزها. اما آن می‌تواند این قابلیت دیگر را هم داشته باشد، به‌عنوان پایه‌ای برای شمع باشد.

حالا می‌خوام راجع به یک آزمایش بهتون بگم که از مسئله شمع استفاده می‌کنیم٬ آزمایش رو دانشمندی به نام سام گلاکسبرگ انجام داده که الان تو دانشگاه پرینستون آمریکاست. این آزمایش قدرت مشوّق ها را نشون میده. این کاریست که اون انجام داد، شرکت کننده‌ها را جمع کرد. و گفت “من زمان می‌گیرم ببینیم با چه سرعتی می‌توانید این مسئله را حل کنید ؟

به یک گروه گفت: من زمان می‌گیرم که حد متوسط رو بدست بیارم، متوسط برای این که معمولا چقدر طول می‌کشد که یک نفر یک چنین مسئله ای را حل کند. برای گروه دوم جایزه تعیین کرد. او گفت، اگر جزو ۲۵ درصدی باشید که سریعتر از همه حل کردند ۵ دلار می‌گیرید. اگر آن را زودتر از همه حل کنید ۲۰ دلار می‌گیرید.

اما سوال: گروه دوم چقدر سریعتر مسئله رو حل کرد؟ جواب: به طور متوسط سه دقیقه و نیم بیشتر طول کشید. این سه و نیم دقیقه طولانی‌تره. توجیه ناپذیره، درسته؟ منظورم این است که، این که می‌خواهید دانش آموزها بهتر درس بخوانند، بهشون جایزه می‌دهید، درسته؟ پاداش.نمره مستمر.رتبه کنکور. مثبت و یا  تشویقشون می‌کنند ، توی کنکور اینجوریه. اما این جا این اتفاق نمی‌افتد . مشوق ها طراحی شده بود که تفکر را دقیق‌تر و خلاقیت را سریعتر کند٬ اما درست برعکس عمل کرد. تفکر را کُند کرد و جلوی خلاقیت را گرفت.

نکته‌ جالب در مورد این آزمایش این است که، اصلا اشتباه نیست. این مسئله مدام تکرار شده و نزدیک ۴۰ ساله است که تکرار می‌شود. این محرک های مشروط که اگه این کار رو بکنید، اون رو به دست می آورید در بعضی شرایط کارآمد است. اما برای خیلی کارها، واقعا فایده ندارد یا بیشتر وقت‌ها، ضرر هم می‌زند. این یکی از محکم‌ترین دستاوردها در علوم اجتماعی ا‌ست و همینطور یکی از نادیده شده‌ ترین‌ها اگر به دنبال یک دوست هستید که هر روز حواسش به انگیزه شما باشه، کتاب برنامه ریزی با دوربین مدار بسته رو از دست نده.

شاید برایتان جالب باشد: رتبه های برتر کنکور سراسری روزی چند ساعت مطالعه دارند؟
 

افزایش انگیزه برای کنکور از راه علمی

 

 

 
یکی از شیوه های افزایش انگیزه برای کنکور راه  عملی هست که یک روانشناس بزرگ به اسم دنیل پینک چند  سال اخیر را صرف بررسی دانش انگیزه ‌های بشری٬ و بطور خاص بررسی اثر محرک‌های خارجی و ذاتی کرده است. پینک می گوید : . اگه به علم نگاه کنید، یک ناهماهنگی بین سیستم نمره دهی و انگیزه درس خواندن یچه ها هست. این حرف به این معنی نیست که نباید نمره دهی وجود داشته باشد. بالاخره نمره و تشویق و پاداش چیزهایی هستند که میتوانند دانش آموزها را از هم جدا کنند منظور پینک این هست که مسائل نباید انگیزه درس خواندن باشند یا هر کار دیگه ای. تمام انگیزه های دانش آموزان  ما بر پایه محرک‌های بیرونی بنا شده‌اند، بر پایه قضیه چماق و هویج. این برای خیلی کارهای قرن بیستمی خوب است. اما برای  قرن بیست و یکم٬ این روش‌های تشویق و تنبیهِ مکانیکی بیشتر مواقع بی فایده است و خیلی وقت‌ها آسیب می رسانند.

 

دن آریلی، یکی از بزرگترین اقتصادانهای عصر حاضر٬ با سه تا از همکاراش، مطالعه ای روی چند دانشجوی دانشگاه ام آی تی انجام دادند. اون ها با این دانشجویان ام ‌آی ‌تی یک سری بازی دادند٬ بازی هایی که نیاز به خلاقیت، توانایی و تمرکز داشت. بر اساس کارآیی٬ بهشون سه سطح جایزه پیشنهاد کردند: جایزه‌ی کوچک، جایزه‌ی متوسط و جایزه‌ی بزرگ. اگر کار را واقعا خوب انجام دهید جایزه بزرگ را می‌گیرید و همینطور الی آخر. چه اتفاقی افتاد؟ تا جایی که فقط توانایی مکانیکی لازم بود همانطور که انتظار میرفت جایزه فایده داشت: جایزه‌ی بیشتر، کارایی بالاتر. اما کارهایی که حتی به اندکی توانایی شناختی نیاز داشتند، جایزه بیشتر، به کارایی کمتر منجر شد. حالا درس خواندن چه جور کاریه؟ بله درس خواندن یک عمل شناختی هست یعنی نیاز به فهمیدن و تحلیل دارد.

بین آن چه علم می داند و آن چه در واقعیت انجام میشود عدم مطابقت هست و اگر ما واقعاً می‌خواهیم از این وضع تحصیلی خود خارج شویم٬ و اگر کارایی بالا در کارهای توصیفی قرن ۲۱ می‌خواهیم٬ راه حل این است که دیگر کارهای اشتباه نکنیم، و خود را با هویج شیرین تر فریب و با چماق تیز تر تهدید نکنیم. یک رهیافت کاملا جدید لازم داریم. و خبر خوش در این مورد این است که دانشمندانی که در مورد انگیزه دادن مطالعه کرده‌اند این رهیافت جدید رو به ما دادند. این رهیافت بیشتر بر پایه انگیزش ذهنی است. بر پایه این که کارها را انجام بدیم چون لازمه که انجام شوند، چون دوستشون داریم، چون سرگرم کننده هستند، چون بخشی از یک چیز مهم هستند. و در ذهن من این سیستم عامل جدید برای کنکور و درس خوندن حول سه عنصر می‌چرخد. در ادامه عوامل موثر برای افزایش انگیزه برای کنکور را بررسی می کنیم.

•خود مختاری

•تسلط 

•هدف 

خود مختاری برای افزایش انگیزه برای کنکور: یکی از روش های افزایش انگیزه برای کنکور خود مختاری هست داشتن انگیزه‌ی هدایت زندگی شخصیِ خودمان برای افزایش انگیزه برای کنکور اهمیت بالای دارد.

تسلط برای افزایش انگیزه در کنکور : یکی دیگه از راه حل های افزایش تمرکز برای کننکور داشتن تسلط هست یعنی تمایل به بهتر و بهتر شدن در زمینه ای که اهمیت دارد و باید به آن توجه بیشتری داشت. 

داشتن هدف برا ی افزایش انگیزه برای کنکور: یکی از ترفند های افزایش انگیزه برای کنکور اشتیاق به انجام کاری هست که می‌کنیم در خدمت به چیزی بزرگتر از خودمان این ها پایه‌ های اصلی این سیستم عامل کاملا جدید برای انگیزه گرفتن ما هستند.

شاید برایتان جالب باشد: جمع بندی به سبک رتبه های برتر در نوروز 1401

 

رابطه خود مختاری و افزایش انگیزه برای کنکور

یکی از سبک های افزایش انگیزه برای کنکور خود مختاری هست وقتی راجب خود مختاری صحبت می کنیم به این معنی هست که باید به دنبال چیزی بروید که برای شما درسته است. نه مامان باباهاتون یا جامعه یا هرچی. شاید الان بگید من میدونم که چیزی که واسه من درسته رقص بالست. اما همینجا باید بگیم چیزی که درسته لزوما شادی آور نیست و چیزی که شادی آوره لزوما درست نیست. نکته مهم در مورد خود مختاری این است که شما با مشورت گرفتن از خانواده، مشاور و نگاه به علایق خودتون یک تصمیم درست بگیرید. نباید بزارید کسی جای شما تصمیم بگیرد. شما باید مهارت تصمیم گیری خود را بالا ببرید. این شاید خیلی سخت باشه ولی با کمک مشاور و خانواده قطعا میتوانید تصمیم درستی بگیرید که راهی را برید که برای شما درسته باشد.

 

 

 تکنیک های طلایی افزایش انگیزه برای کنکور

 


یکی از راهکار های افزایش انگیزه برای کنکور تسلط هست در مورد تسلط باید بگم که هرچقدر در یک کار مهارت بیشتری داشته باشید احتمالا آن را راحت تر انجام بدید. مثلا اگر قراره ریاضی بخونید وقتی بلد نباشید و روی اون تسلط نداشته باشید بعد از مدتی ازش زده می شوید. مثلا من خیلی دوس داشتم فوتبالیست بشم ولی چون بلد نبودم فوتبال بازی کنم و  کسی هم نبود که در این قضیه بهم کمک کنه تا یاد بگیرم بعد از مدتی از فوتبال زده شدم. در این مورد هم باید بگم که با داشتن معلم های خوب، مدرسه خوب و البته مشاور حرفه ای می توانید یاد بگیرید که چگونه کار رو انجام بدید و روش تسلط داشته باشید. یادتون نره اهداف کوچیک نیاز به مربی ندارند.

هدف رکن اصلی افزایش انگیزه برای کنکور

یکی از موارد افزایش انگیزه برای کنکور هدف هست باید مشخص کنید نهایت این درس خواندن چیست؟ چرا درس می خوانید؟ به کجا می خواهید برسید یه سری اهداف شخصی که قطعا لازمه مثل دانشگاه، کار، پول ولی این که می خواهید به فلان دانشگاه یا فلان رشته بروید خیلی خوب است اما کافی نیست. منظور از فکر کردن به چیزای بزرگ فکر کردن به مسائلی بیشتر از خودتون است. مثلا کمک به خانواده شهر کشور یا چیزهایی مثل این که می تواند انگیزه بسیار قوی برای رشد به شما بدهد.و باعث افزایش انگیزه برای کنکور شود.

امیدوارم این مقاله بتواند کمک کند تا متوجه شوید چگونه انگیزه پیدا کنید. البته که قرار نیست آدم خودش انگیزه بده ولی کلی پیشنهاد برای پیدا کردن انگیزه هست که به نظر من اولیش گرفتن یه مشاوره تحصیلی خصوصی با تجربه است.

شاید برایتان جالب باشد: نیمسال دوم 1400 را چگونه شروع کنم؟

و کلام آخر…

ممنونم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید در این مقاله به بررسی روش های افزایش انگیزه برای کنکور و راه های افزایش انگیزه برای کنکور پرداختیم. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده تا با شیوه های افزایش انگیزه برای کنکور و ضرورت افزایش انگیزه برای کنکور آشنا شده باشید. شما می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات از ما بپرسید مشاورین ما به آن ها پاسخ می دهند، ما را به دوستان خود معرفی کنید. گروه علمی آموزشی اندیشه برای شما آرزوی بهترین ها را دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید؛

کارشناسان گروه علمی آموزشی اندیشه آماده هستند تا به همه سوالات و ابهامات شما پاسخ بدهند. شما می توانید از طریق سیستم مشاوره تحصیلی گروه علمی آموزشی اندیشه با این کارشناسان در ارتباط باشید و از تجربه کارشناسان ما برای انتخاب بهترین ها استفاده کنید.
 
 
 

                              گروه علمی آموزشی اندیشه

شما این فرصت را دارید، با تکمیل فرم زیر، قبل از انتخاب دوره آموزشی مناسب خود، از مشاوره رایگان کارشناسان آموزشی گروه علمی آموزشی اندیشه استفاده نمائید.

    مشاوران
    گروه علمی آموزشی اندیشه

    پاسخگوی شما هستند

    نظرات

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *